Transport

TRANSPORT TIL OG FRA GRØNLAND 
Du kan ikke flyve direkte til Nuuk. Den internationale lufthavn ligger i Kanger-lussuaq (Søndre Strømfjord), og derfra er der forbindelse til andre byer i Grønland. 

Priserne på flybilletter kan variere meget afhængig af periode og kampagnetilbud. Du kan læse mere om priser hos Air Greenland.

Rejser med fly internt i Grønland er relativt dyre. Bemærk, at der ikke er tog i Grønland, og at byerne ikke er forbundet med vejnet. Så skal man rejse i Grønland er det enten med fly, helikopter eller skib.

TRANSPORT I NUUK
Nuuk er Grønlands hovedstad og administrationscenter og har cirka
15.000 indbyggere.

Nuup Buussi kører Nuuk tynd, så hop på bybussen og du er i centrum i løbet af få minutter. De kører fra tidlig morgen til sen aften. Skal du hjem om natten, kan du ringe efter en taxa. Det koster nogenlunde det samme som i Danmark.

BIL OG KØREKORT
Nogle vælger at have deres egen bil, når de bor i Grønland. Det danske kørekort gælder ikke i Grønland. Man kan få et grønlandsk kørekort ved fremvisning af gyldigt dansk kørekort. Det får du ved at henvende dig hos politiet i Nuuk, som mod et mindre gebyr udsteder et grønlandsk kort som et supplement til dit danske. Det er ikke tilladt at køre på motorcykel i Nuuk.

Det kan godt anbefales at tage en cykel med, men sørg for at have en med gode gear og bremser, for der er mange bakker i Nuuk.

TAL OG FAKTA

 • En flybillet fra København til Nuuk t/r koster ca. 11.000.
 • En flybillet fra Kangerlussuaq til Nuuk koster ca. 3.200 kr. t/r.
 • En busbillet, der gælder for en time koster 13 kr.
 • En liter benzin koster ca. 4,75 kr./ltr.


NYTTIGE LINKS

Air Greenland
www.airgreenland.gl

RAL
www.ral.gl

Vidste du, at...

 •  

  Arctic Groups salgskonsulenter årligt tilbagelægger mere end 400.000 km for at komme på besøg hos vores kunder i Grønland, på Færøerne og på Island.

 •  

  Arctic Group er registreret som både dansk og grønlandsk virksomhed. Derfor betaler vi selskabsskat i begge lande.

 •  

  Arctic Group beskæftiger mere end 150 medarbejdere, fordelt på 3 lande.

GSAT_Logo_hvid

Arctic Group

Arctic Import

Arctic Group A/S - Langerak 17 - Postboks 8220 - DK-9220 Aalborg Øst - Tlf. +45 96 32 19 00 - Fax +45 96 32 19 10

© 2010 Arctic Group A/S