We Care

ANSVARLIGHED
I Arctic Group mener vi, at man som virksomhed ikke kun bærer ansvar for faktorer indenfor virksomheden. Ansvarlig virksomhedsføring kræver, at man også giver noget tilbage til det samfund man handler i. Derfor har vi igennem flere år støttet udsatte børn og unge i Grønland for at give dem muligheder, de ellers ikke ville have haft. Vores hjerte brænder for grønlandske børn og unge, og derfor gør vi os umage for at støtte op omkring aktiviteter og arrangementer, der kommer denne gruppe af befolkningen til gode.


WE CARE 
Udtrykket ”We Care” er en del af virksomhedens værdisæt. Da handling siger mere end ord, ønskede vi at gøre noget ekstra i anledning af vores 25 års jubilæum i 2003. I stedet for de traditionelle jubilæums-gaver meldte vi ud, at vi langt hellere ville modtage penge til velgørende formål blandt Grønlands børn og unge. Det blev efterfølgende besluttet, at pengene skulle fordeles mellem Foreningen Grønlandske Børn, Red Barnet og Team Grønland. 


KAFFIGOOQ
Igennem de sidste år har Arctic Import i samarbejde med Merrild Coffee Systems doneret 1 kr. pr. solgt pose Kaffigooq til Kalaallit Røde Korsiat til at støtte arbejdet med børn i Grønland.
Tidligere har vi haft en lignende ordning med salget af Kaffigooq, hvor der gik 1 kr. for hver pose solgt kaffe til Foreningen Grønlandske Børn. Foreningen brugte sidenhen pengene på et værested i Ittoqqortoormiit - Scoresbysund.

Ved Jubilæet i 2003 samlede vi 70.000 kr ind, som blev fordelt som følger:

 • Team Grønland: 15.000 kr.
 • Foreningen Grønlandske Børn: 40.000 kr
 • Red Barnet: 15.000 kr.
 

Sponsorater

Arctic Group yder gerne sponsorater til aktiviteter i de lande, hvor vi handler. 
Vores primære målgruppe for sponsorater er Børn & Unge, og derfor yder vi ikke støtte til voksenidræt. 
Har du et godt formål, som du gerne vil have støtte til kan du sende en ansøgning til Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. k

Læs mere om vores sponsorpolitik her.


UDDELTE SPONSORATER

Oktober 2011
Kokkesponsorat
Arctic Import har indgået en sponsoraftale til en værdi af 10.000 kr. med kokkene Inunnguaq Hegelund, der er grønlandsk mester 2011, og Aage Lennert Olsen, der er kok på cafeen Katuaq i Nuuk.
Sponsoratet indeholder aftaler om kokkenes deltagelse i arrangementer i ICM og hjælp til unge grønlandske kokke med at skabe bedre mad. Derudover bliver der også udviklet en ret med grønlandske og danske råvarer.
Sponsoratet er absolut We Care! Med dette sponsorat er Arctic Import med til at støtte to kokke, der sætter fokus på bedre mad og råvarer til den grønlandske befolkning. 

September 2011
Fodboldtøj til Vædderen
Besætningen på skibet Vædderen får noget af tiden til at gå med fodboldkampe mod lokale fodboldhold, når de ligger til kaj i f.eks. Nuuk eller Torshavn. I den forbindelse har Arctic Import sponsoreret et sæt fodboldtøj, som mandskabet er iført til disse kampe. 

September 2011
Idrætsdag GU i Nuuk
Den årlige idrætsdag på GU i Nuuk blev i år omlagt til et velgørenhedsløb til fordel for Afrika. Den 26. august løb elever og lærere en rute på 1 km så mange gange som muligt indenfor 2 timer.
Til arrangementet havde GU-Nuuk søgt om sponsorater, hvor man som sponsor kunne give et antal øre per løbet km. Arctic Import meldte sig som sponsor med 50 øre per løbet km.
Opgørelsen efter løbet viste, at elever og lærere til sammen løb 2.062 km. Én dreng udmærkede sig ved at løbe hele 16 runder – altså 16 km på bare to timer.

April 2011
Kim Godtfredsen er tilknyttet Grønlands Skoleidræt, hvor han er initiativtager til en del projekter, som har med børn og motorik at gøre. Blandt andet har han været foregangsmand på projektet med Bygdekasser indeholdende Idrætsudstyr, som er blevet leveret gennem Arctic Import og i samarbejde med Tress.
Sponsoratet til Kim på 5000 kr. gives med henblik på, at han deltog i 10 km løb i World Master Athletics Championship den 23. juli til 3. august 2011.  

 

 

Marts 2011
Fernisering i Det Grønlandske Hus
Arctic Group sponsorerede sammen med RAL og Aalborg Havn 5.000 kr. hver til fernisering i Det Grønlandske Hus, hvor to grønlandske kunstnere; Karl-Peter Olsvig Andersen og hans søn Nikolaj Andersen Olsvig udstillede værker.
Ved ferniseringen arbejder de to kunstnere side om side på et stort værk, der udstilles i Pyramiden i Det Grønlandske Hus.

Marts 2011
Sponsorat af GSS Volleyballklub i Nuuk
Arctic Import har indgået et samarbejde med GSS Volleyballklub i Nuuk omkring et sponsorat på 7.500 kr. Virksomhedens logo kommer på spillertrøjerne, og samtidig får klubben større mulighed for at fortsætte den gode udvikling. 

 

Januar 2011
Idrættens dag i Nuuk
Traditionen tro har Kommunerqarfik Sermersoq afholdt Idrættens Dag i starten af januar, hvor de uddeler priser til årets idrætsmand/kvinde, årets børnehold og mange andre priser.
I forbindelse med arrangementet er der blevet trukket lod om mange præmier til de fremmødte børn, og i den forbindelse sponsorerede Arctic Group i samarbejde med Tress og Leika:
- 10 læderfodbolde (Tress)
- 30 Gummi fodbolde (Tress)
- 10 sæt tegne/farveblyanter (Leika)

December 2010
Porto til besvarelse af breve sendt til julemanden
AG sponsorerede 2500 kr. til Nuuk Tourism. Pengene gik til arbejdet med at besvare de ca. 25.000 breve, der bliver sendt til julemanden i Grønland.

En lokal skoleklasse hjalp med at besvare de mange breve, der kommer fra børn rundt omkring i hele verden. Sponsoratet gik til at dække portoen til brevbesvarelserne. 

 

December 2010
Sponsorat af gaver til de hjemløses juleaften
I Nuuk er der officielt 24 hjemløse, som lever under meget beskedne forhold. For at give de hjemløse en god juleaften med dejlig mad, blev der i Nuuk arrangeret en juleaften med mad, gaver og hyggelige rammer. XL-BYG Arctic Import donerede 5 fleecehuer, 5 par handsker, 4 par sokker og 7 stk. trøjer-poloshirts-sweatshirts. 

 

November 2010
Fødselsdagspenge til NANU BØRN
I forbindelse med koncerndirektør Peter Freiesleben og ejer Ole Nielsens fødselsdagsreception i Nuuk ønskede Arctic Group, at kunderne skulle indsætte penge på en fødselsdagskonto frem for at komme med gaver til receptionen. Pengene gik ubeskåret videre til organisationen NANU BØRN, som arbejder for at skabe et trygt samfund med lige vilkår for alle børn, unge og deres familier. 

 

November 2010
Sponsorat til Lindholm Idrætsforening
Nørresundby Tømmerhandel har traditionen tro ydet et sponsorat på 10.000 kr. til Lindholm Idrætsforening for 2010. Pengene bliver brugt til at udvikle ungdomsarbejdet i klubben med mål om at gøre Lindholms unge mennesker til gode og glade samfundsborgere. 

 

November 2010
Akvarium til plejehjemsbeboere
Arctic Import støttede Alderdomshjemmet i Maniitsoq med 6.000 kr. til at anskaffe et akvarium med farvestrålende fisk til glæde for beboerne. 

 

April 2010
Senier GM i håndbold
Timersoqatigiiffik S.A.K.s håndboldafdeling stod for senior GM i håndbold for damer og herrer fra den 19. april - 25. april 2010. I den forbindelse støttede XL-BYG Arctic Import arrangementet med en annonce i kampprogrammet. 

 

April 2010
Arctic Circle Race
Den 9-11. april blev der kørt Arctic Circle Race i Sisimiut. Arctic Import og XL-BYG Arctic Import sponsorerede ACR med 5.000 fra hvert af salgsselskaberne.

Marts 2010
Årets børnecup og U15 GM - håndbold
GSS Håndbold var arrangører af årets Børnecup fra den 10.-14. marts i Nuuk samt U15 GM piger og drenge fra den 1.-5. april i Godthåbshallen & Inussivik.
Både Arctic Import og XL-BYG Arctic Import støttede op om disse stævner med annoncer i stævnernes to kampprogrammer. 

 

November 2009
Sponsorat til Lions julebingo
Til Lions Julebingo i Sisimiut sponserede Arctic Group 3 sæt Bahco Bitssæt, 31 dele og 3 sæt Bahco Skruetrækkersæt. 

 

November 2009
Gaver til ACO julebingo
Hvert år holder ACO julebingo for medarbejderne på havnen, hvor Arctic Group donerede 8 sportstasker og 16 Stimorol Håndklæder til deres julebingo.

 

Juni 2009
Fejring af Grønlands Nationaldag
Det Grønlandske Hus i Aalborg fejrer den Grønlandske Nationaldag den 21. juni med et arrangement i Lindholm Strandpark. Arctic Group støtter økonomisk op om dette, så programmet kan blive flot og underholdende.  

 

 

Maj 2009
Isbjørneanlæg Aalborg Zoo

Gennem de sidste 8 år har vi hvert år i maj indgået aftale med Aalborg Zoo om at sponsorere Isbjørneanlægget. Sponsoraftalen indebærer et adgangskort til Zoologisk Have, som vores medarbejdere frit kan benytte.

Februar 2009
Spillertøj til håndboldpiger
XL-BYG Arctic Import sponserer nyt spillertøj til puslinge håndboldpiger i Sisimiut, så de er klar til Børne Cup Håndbold 2009. Læs mere her.


September 2008
Kalaallit Røde Korsiat

Det grønlandske Røde Kors, Kalaallit Røde Korsiat, modtager 30.000 kr. i støtte fra salget af Arctic Imports Kaffiqoog. Pengene går til arbejdet med børn i Grønland.

April 2007
Fodboldskole i Qaanaaq

DGU afholder fodboldskole i Qaanaaq for byens børn. Arctic Import sponserer drikkedunke, 1 palle kildevand og foldbolde til fodboldskolen.

Oktober 2006
Grønlandsmesterskaber for kokke

For 7. gang i træk afholdes der De Officielle Grønlandsmesterskaber for kokke. Arctic Import sponserer arrangementet med 12 kokkejakker og 30 kokkeforklæder.

Juli 2005
Handicappede børn på ferie

I juli 2005 kunne 5 multihandicappede børn komme på deres drømmeferie på Island med besøg i de varme kilder. Turen var finansieret igennem fonde og legater og Arctic Import bidrog med 5.000 kr.

2004-2005
Økonomisk bidrag til FGB

Foreningen Grønlandske børn har to år i træk modtaget overskud fra salget af vores grønlandske kaffe "Kaffigooq". For hver pose solgt kaffe er der gået 1 kr. til FGB.

Januar 2005
Økonomisk støtte til Mælkebøtten

Børne- og ungehuset Mælkebøtten i Nuuk modtager økonomisk støtte fra Arctic Import til at opretholde aktiviteterne for børn og unge.

Januar 2004
Kulturfestiaval i Uummannaq

Hvert andet år afholdes der kulturfestival i Uummannaq, hvor byens venskabsbyer fra Island, Danmark og Færøerne deltager. Arctic Import støtter arrangementet med produkter til servicering af de mange gæster, såsom drikkebægre, pølsebakker, fyrfadslys, the og kaffe.

Julen 2003
Arctic Import sponserer DR´s Julekalender

DR sender "Nissebanden i Grønland" som årets julekalender. Under optagelserne til julekalenderen sørger Arctic Import for, at skuespillerne kan holde varmen. Special fremstillet termotøj og varmt overtøj fra Arctic Import bliver en fast del af crewets udstyr.

Juli 2002
Spillertøj til fodbolddrenge Aasiaat

Arctic Import sponserer nyt spillertøj til de forsvarende Grønlandsmestre i fodbold. Drengefodboldholdet kommer fra Aasiaat og skal forsvare titlen i august. 

 

Vidste du, at...

 •  

  Arctic Groups salgskonsulenter årligt tilbagelægger mere end 400.000 km for at komme på besøg hos vores kunder i Grønland, på Færøerne og på Island.

 •  

  Arctic Group er registreret som både dansk og grønlandsk virksomhed. Derfor betaler vi selskabsskat i begge lande.

 •  

  Arctic Group beskæftiger mere end 150 medarbejdere, fordelt på 3 lande.

GSAT_Logo_hvid

Arctic Group

Arctic Import

Arctic Group A/S - Langerak 17 - Postboks 8220 - DK-9220 Aalborg Øst - Tlf. +45 96 32 19 00 - Fax +45 96 32 19 10

© 2010 Arctic Group A/S